Log me automatisch in bij elk bezoek
 Het is nu 06:08:53
Welkom op Seppie's 205 forum
 Nieuwe berichten  Gebruikerslijst  Mijn Profiel  Mijn Inbox  Help  Zoeken  Registreer  Inloggen

One touch bediening elektrische ramen

Met dank aan Maze voor de how to

De in deze how to gebruikte one touch module is te vinden in onder andere de Citroen Xantia


In het onderstaande schema worden verschillende kleuren gebruikt, dit zijn niet de kleuren van je kabel boom maar is slechts ter verduidelijking van de verschillende draden.
Staar je ook niet blind op de draad kleuren die je ziet op de foto's, die rare Fransen gebruiken elk draadje wat ze in hun handen hebben, ik heb zes stekkertjes hier met allemaal andere kleuren draden


Om niet in de bestaande draad boom te hoeven knippen heb ik van een donor auto de stekkers afgeknipt, dit hoeft niet maar op deze manier kan je thuis een kabel boom maken en word het plug en play in de auto.
Zoals je kunt zien heb ik de draden gesoldeerd en ge´soleerd met een krimpkous, dit kan ook op andere manieren maar solderen en isloeren met een krimpkous is de betrouwbaarste


Let op! De oudere modellen van de 205 hebben andere connectoren voor het linker raam en het rechter raam, bij de latere modellen van de 205 zijn de connectoren wel gelijk. De schakelaars passen op allebei de connectoren.
De codering op de connectoren is wel het zelfde (1 t/m 5).

Het is verstandig om de draden te coderen als je de kabel boom af hebt, voor je de kabels te bundeltDe vlak stekkers die in de connector passen zijn niet de standaard stekkertjes die in de gebruikelijke setjes zitten, ik heb deze gehaald bij een elektronica speciaalzaak.


Uitleg schema
- verbind nr 1 met nr b1
- verbind nr 2 met nr 4 / nr a2 / nr 2 en nr 4 van de vlak stekker
- verbind nr 3 met nr a5 en met nr 3 van de vlak stekker
- verbind nr 5 met nr b2
- verbind nr a1 met nr 1 van de vlak stekker
- verbind nr a4 met nr 5 van de vlak stekker

Bij het inbouwen moet je wel rekening houden dat het raam genoeg ruimte heeft om helemaal naar beneden te gaan, er zijn eigenlijk maar twee plekken waar je de modules kan plaatsen: onder de speaker en helemaal aan de andere kant van de deur.

Als er vragen zijn wees niet bang ze te stellen in dit topic.

Nog een handige link klik

Succes!