Log me automatisch in bij elk bezoek
 Het is nu 21:47:30


Auto's | Peugeot 205 XR 1.4
Welkom op Seppie's 205 forum
 Nieuwe berichten  Gebruikerslijst  Mijn Profiel  Mijn Inbox  Help  Zoeken  Registreer  Inloggen

Peugeot 205 XR 1.4

Algemeen:   
type Peugeot 205 XR 1.4
carrosserie 3-deurs, Hatchback
transmissie 5 versnellingen, hand
brandstof Benzine
kleur Groen
bouwjaar 1987
Motor:   
aantal cilinders 4, in lijn
kleppen per cilinder 2
cilinderinhoud 1360 cm3
boring x slag 75,0 x 77,0 mm
compressieverh. 9,3:1
max. vermogen 44(60)/5000 kW(pk)/min-1
max. koppel 105/2500 Nm/min-1
brandstofsysteem Carburateur
klepbediening ohc
turbo Nee
katalysator Nee
 

Het eerste wat ik wilde doen van mijn eerste salaris was een auto gaan kopen. Dit zou uiteraard een tweedehandse auto worden, en ik wist ook al vrij snel wat voor eentje: een Peugeot 205. Mijn ouders hebben er een tijdje een gehad en mijn oom had een 205 diesel met zo\'n 980.000 km (!!) op de teller (en hij had hem destijds nieuw gekocht). Ik vind het gewoon verschrikkelijk leuke autootjes, die ook nog eens vrij betrouwbaar zijn!
Mijn zoektocht op marktplaats ging beginnen, ik vond een aantal goede 205jes in de buurt, maar toch bleef er een beetje twijfel... nog maar even verder zoeken dan. Na een week of twee stond er ineens een 205 in Tilburg te koop met een vage foto van de km-teller: 74xxx km icon_eek.gif . De advertentie was een beetje warrig opgeschreven, dus ik ging maar eens bellen met de beste man. Hij vertelde mij dat de auto van zijn moeder is (zij is de eerste eigenaar van de auto), maar zij was inmiddels te oud om er nog gebruik van te maken, dus werd hij verkocht. Ik een afspraak maken en een paar dagen later zat ik met m\'n vader in de auto richting Tilburg. Eenmaal aangekomen krijg ik de auto te zien, en ik kijk m\'n ogen uit, hij ziet er zowel van buiten als binnen nog bijna nieuw uit! Er zit een deukje in de achterklep, daar is ooit met een rollator tegen gestoten. Wij nog even kletsen met de beste man en zijn moeder, en uiteindelijk mocht ik hem voor 700 euro meenemen... lijkt mij een koopje voor deze auto!
Eenmaal thuis aangekomen ben ik gelijk naar mijn oom gereden, hij is jarenlang monteur bij Peugeot geweest, en heeft ook verschrikkelijk veel aan 205jes gesleuteld. Hij heeft eens goed onder de motorkap gekeken en een testritje gemaakt, en hij stond er van te kijken hoe goed alles er nog uit zag en werkte.
Een half jaartje later heb ik nieuwe velgjes gekocht, de velgen van de 205 GTI 1.6. Meteen nieuwe bandjes eronder laten zetten en ik ben nog steeds zeer tevreden met het resultaat; geen schreeuwerige velgen, maar het geeft de auto wel meteen een veel sportiever uiterlijk.