Log me automatisch in bij elk bezoek
 Het is nu 20:16:09


Auto's | Peugeot 205 XS 1.4i
Welkom op Seppie's 205 forum
 Nieuwe berichten  Gebruikerslijst  Mijn Profiel  Mijn Inbox  Help  Zoeken  Registreer  Inloggen

Peugeot 205 XS 1.4i

Algemeen:   
type Peugeot 205 XS 1.4i
carrosserie 3-deurs, hatchback
transmissie 5 versnellingen, hand
brandstof benzine
kleur
bouwjaar
Motor:   
aantal cilinders 4, in lijn
kleppen per cilinder 2
cilinderinhoud 1360 cm3
boring x slag 75,0 x 77,0 mm
compressieverh. 9,3:1
max. vermogen 55(75)/6200 kW(pk)/min-1
max. koppel 109/4000 Nm/min-1
brandstofsysteem singlepoint injectie
klepbediening ohc
turbo nee
katalysator geregeld
 

Tsja.. het verhaal van mijn auto.. dat is echt een heel lang verhaal!
1 ding kan ik je verzekeren.. volgens mij is het de duurste 205 geworden die er bestaat icon_wink.gif

Ik heb hem nu een klein jaartje.. mijn vriend heeft hem voor me gekocht maar deze peug heeft hem een hoop kopzorgen gekost!
Toen ik hem een week had brandde er een klep door, de koppakking ging kapot, ik reed op 3 cilinders met een gigantische rookwolk achter me aan over de snelweg! Toch maar even de ANWB gebeld en die zei dat de motor afgeschreven was.
We hadden nog een andere 205 staan, een sportversie. De motor hiervan was nog goed en in 2 dagen zijn ze met z\\\\\\\'n 3\\\\\\\'en deze motor in mijn auto gezet.

Na een aantal maanden was de APK verlopen maar er moest nog wel wat gebeuren voordat hij er weer doorheen kwam.. De assen zijn voor helemaal vervangen want de ashoezen waren afgekeurd en de assen waren slecht maar zouden nog net door de keuring komen.. dus we hebben maar gelijk de hele assen vervangen.
Verder zat er een gat in de einddemper en de motorkapsteun zat los.

Toen ik op weg naar mijn vriend was om deze laatste 2 dingen te maken, viel de auto. Dit duurde maar 2 seconden en ik hoorde het eigenlijk aan mijn radio die even uit ging. 400 meter verder viel hij weer uit en ging niet meer aan.
Alle lampjes die konden branden, begonnen te branden en er kwam zwarte rook uit de motorkap. Bij mij begon er ook een lampje te branden want zwarte rook kan maar 1 ding betekenen brand icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif Ik deed de motorkap open en er kwamen inderdaad grote vlammen uit.
Toevallig reed er een busje van Ajax brandbeveiliging achter me, die het vuur al heel snel wisten te blussen, daar hadden ze 2 grote poederblussers voor nodig, maar het is gelukt! Ondertussen had ik de brandweer gebeld, toen ze aankwamen was de brand al lang geblust maar ze hebben nog wel even de poeder van de motor gespoten.

Toen we de auto naar huis gesleept hadden, hebben we de schade bekeken en op zich bleek het mee te vallen. Alleen alle slangen en kabels waren doorgebrand, en mijn vriend zag het als uitdaging om de wagen weer helemaal van nieuwe kabels te voorzien, en met resultaat! Het heeft een week werkt gekost maar het is gelukt!
Dus maar weer voor de APK. De kabels bleken goed, alleen de remleidingen waren afgekeurd... Dit grapje zou 8 uur werk kosten, ik heb toch maar besloten dit te doen want er zat al zoveel geld in de auto dat dit er ook nog wel bij kon!

Nu is hij weer helemaal top! Zo goed dat we er mee op vakantie naar Zuid Frankrijk gaan met 2 surfplanken op het dak! Dus ik ben benieuwd of hij daar ook tegen bestand is.

Een heel verhaal, en ik heb alle kleine dingetjes als nieuwe koplampen, bedrading voor elektrische ramen enz. enz. overgeslagen!


Een half jaar later...

Het is inmiddels een half jaar later en hij is er weer mee gestopt.. Dit keer begon het met licht stotteren van de motor. Het werd steeds erger. Er bleek een cilinder kapot te zijn.
Op dit moment wordt er een XSI blok van een 106 in gezet! ik ben heel benieuwd hoe die het gaat doen!