Log me automatisch in bij elk bezoek
 Het is nu 06:00:41


Auto's | Peugeot 205 Ace 1.1
Welkom op Seppie's 205 forum
 Nieuwe berichten  Gebruikerslijst  Mijn Profiel  Mijn Inbox  Help  Zoeken  Registreer  Inloggen

Peugeot 205 Ace 1.1

Algemeen:   
type Peugeot 205 Ace 1.1i
carrosserie 3-deurs, hatchback
transmissie 5 versnellingen, hand
brandstof benzine
kleur Zwart
bouwjaar 1993
Motor:   
aantal cilinders 4, in lijn
kleppen per cilinder 2
cilinderinhoud 1124 cm3
boring x slag 72,0 x 69,0 mm
compressieverh. 9,4:1
max. vermogen 44(60)/6200 kW(pk)/min-1
max. koppel 88/3800 Nm/min-1
brandstofsysteem singlepoint injectie
klepbediening ohc
turbo nee
katalysator nee
 

Het verhaal van mijn auto,

Zoals je op de 1e foto ziet, heb ik de 205 in december '05 zo gekocht. Helemaal standaard op lmvelgen na. Vrijwel meteen verlaagd aan de voorkant. stond al beter en beter.

Tot ik in maart '06 een setje velgen kon krijgen van een auto die naar de sloop zou gaan. Stond echt gaaf onder de auto, maar waren eigelijk iets te breed. Dus maar opzoek naar een ander alternatief. Totdat mijn vader op een dag thuis kwam met het bericht, ik heb nieuwe velgen voor je besteld. En ik kon maar niet wachten wat het zou worden icon_smile.gif. Later kreeg ik te horen dat het om 15" Ouragan velgen ging (origineel Peugeot).

En zo is het eigelijk begonnen, met het begin van een 205 1.1 Gti icon_mrgreen.gif .

Toen via een collega van mij, een set niet-Gti verbreders kunnen krijgen. Erop geplakt, en meteen maar een Sportuitlaatje icon_smile.gif, Die zit er nu een goede 30.000km onder en komt al aardig los.

Van buiten was ie nu (tijdelijk) af. Toen maar van binnen begonnen. Stoelen eerst nog laten zitten omdat ik niet precies wist wat ik wou. Okee, dan de audio. Ik wou iets wat niet veel mensen hebben, dus maar aan het tekenen en meten gegaan. Hout inkopen, woofers inkopen etc etc. Al met al 1,5 dag werk incl. bekleden, en het resultaat mag er best wezen al zeg ik het zelf.(zie foto).

Ongeveer 3 maanden later, werd ik getipt door een maat van me. Dat er voorstoelen van een Citroen Xm op marktplaats stonden.
Dat leek me wel wat, dus maar gemaild. Alles was compleet, ook achterbank en beugels om de voorstoelen vast te zetten op de originele boutgaten van de 205. 25 November dus maar naar Nieuwegein gereden en de stoelen opgehaald. 1 Weekje later natuurlijk direct inbouwen icon_smile.gif.

En verder.

Dat was het wel zo'n beetje. Vragen? Stel ze gerust.


Grtz
Michel Oftewel Pug-Power.