Log me automatisch in bij elk bezoek
 Het is nu 03:48:13


Auto's | Peugeot 205 GTI 1.9
Welkom op Seppie's 205 forum
 Nieuwe berichten  Gebruikerslijst  Mijn Profiel  Mijn Inbox  Help  Zoeken  Registreer  Inloggen

Peugeot 205 GTI 1.9

Algemeen:   
type Peugeot 205 GTI 1.9
carrosserie 3-deurs, hatchback
transmissie 5 versnellingen, hand
brandstof benzine
kleur Miami Blue
bouwjaar 1991
Motor:   
aantal cilinders 4, in lijn
kleppen per cilinder 2
cilinderinhoud 1905 cm3
boring x slag 83,0 x 88,0 mm
compressieverh. 9,2:1
max. vermogen 90(122)/6000 kW(pk)/min-1
max. koppel 150/3000 Nm/min-1
brandstofsysteem multipoint injectie
klepbediening ohc
turbo nee
katalysator geregeld
 

ERVARINGEN
(213.000 km)
06-09-2008 Op internet kwam ik hem tegen; een 205 1.9GTI in miami blue. Na het zien van deze advertentie was ik meteen verliefd, de volgende dag dus ook meteen naar de louche handelaar gereden waar dat ie stond. Deze handelaar probeerde me nog met allerhande verkoopsmoesjes deze auto te verkopen maar vanaf \'t moment dat ik hem zag wist ik het al: dit wordt mijn auto!
Zo gezegd zo gedaan nog wel even een proefritje gemaakt waarbij ik me vooral kapot heb geïrriteerd aan de idioot overdreven bak herrie die de toenmalige \'sport\'uitlaat produceerde. Goh wat fijn, ik had die hoop ellende van een Slopel Tigra op LPG ingeruild (veel te weinig teruggekregen natuurlijk) en ging dolgelukkig naar huis met eindelijk weer een leeuw in de grille! en wat voor één, mijn droomauto: een 205 1.9 GTI!
Wat een heerlijke auto is dit, nooit heb je het idee dat ie net te langzaam is, nooit heb je het gevoel dat ie niet stuurt zoals je wilt en die sportstoeltjes wat zitten die goed.
Inmiddels heb ik bijna een half jaar met mijn 205 gereden en natuurlijk kom je dan wat mindere dingen tegen. Dit is echter allemaal het gevolg van het stel onverlaten dat eigenaar is geweest van mijn 205 voordat ik de gelukkige was. Zo heeft het blokje wat meer olie nodig dan gebruikelijk is (rijd dat ding toch gewoon netjes warm dan draait ie 5 ton zonder olieverbruik) de idioot overdreven uitlaat die er door de grootste amateur ter wereld onder gelast is (inmiddels is deze verdwenen maar daarbij houdt de ellende niet op want waar is de katalysator gebleven? die auto gaat echt niet harder zonder dat ding!) de stuiterige achteras (omdat iemand dacht dat \'t er wel stoer uitzag om de ophanging 2cm te laten zakken).
Ik ben hard op weg om deze kleine onvolkomendheden weg te poetsen, echter ik ben een arme student dus het moet elke keer weer als een klein projectje benaderd worden. Maar o wat ben ik dolgelukkig met mijn GTI, momenteel rijd ik er dagelijks mee op en neer naar mijn stage (180km per dag) en het is toch elke keer weer een feest om achter het stuur te kruipen. Wat mij betreft gaat mijn GTI nooit meer de deur uit!

10-09-2008 Vanaf nu heb ik foto\'s toegevoegd, dan zie je tenminste waar ik over schrijf. Hartelijk bedankt voor de leuke reacties die ik al gekregen heb, tof om te zien dat er liefhebbers zijn voor de geweldige 205 GTI! En nee 5ton zonder olieverbruik was licht overdreven, ik wilde ermee zeggen dat mijn GTI eigenlijk teveel verbruikt omdat hij in 17 jaar tijd nogal eens mishandeld is geweest.
PROBLEMEN
(213.000 km)
Eigenlijk heb ik tot nu toe nog geen problemen gehad, het enige wat me mateloos irriteert is dat ik er veel te veel tijd en geld in moet steken om andermans prutswerk teniet te doen. Mensen neem van mij aan door extra plastic en herrie wordt je auto echt niet sneller! (bovendien is de 205 GTI meer dan snel genoeg voor het hedendaagse Nederlandse verkeersbeeld)
Het grootste probleem is het olieverbruik, ik hoop dat het aan de valveseals ligt, en niet aan de zuigerspeling, ik zal dit binnen afzienbare tijd proberen op te lossen.

9-12-08: Een korte update. Inmiddels heeft de gti de kilometerstand van 222.222 gepasseerd en eigenlijk nog steeds zonder al te veel problemen. Het grootste probleem was dat ik strandde naast de A2 midden in de spits.... Uiteindelijk zeer goed geholpen door de wegenwacht. Bleek de ontstekingsmodule kapot te zijn... Verder heeft ie vorige week een setje nieuwe bandjes gekregen, dat levert ineens een bak extra grip op!
Het mooiste resultaat van het laatste garagebezoek is echter dat het olieverbruik een gevolg is van lekke kleprubbers. Compressiemeting was oke, dus geen problemen met de zuigerspeling!
Binnenkort snel aanpakken, dan walmt ie tenminste niet meer als een ouwe diesel.

03-02-09 / 228.430km: Kleprubbers zijn inmiddels vervangen, nu 1000km mee gereden sinds de reparatie en totaal geen olieverbruik. Het probleem is dus opgelost:)