Log me automatisch in bij elk bezoek
 Het is nu 03:46:50


Auto's | Peugeot 205 XE/Accent 1.1i
Welkom op Seppie's 205 forum
 Nieuwe berichten  Gebruikerslijst  Mijn Profiel  Mijn Inbox  Help  Zoeken  Registreer  Inloggen

Peugeot 205 XE/Accent 1.1i

Algemeen:   
type Peugeot 205 XE/Accent 1.1i
carrosserie 3-deurs, hatchback
transmissie 5 versnellingen, hand
brandstof benzine
kleur
bouwjaar
Motor:   
aantal cilinders 4, in lijn
kleppen per cilinder 2
cilinderinhoud 1124 cm3
boring x slag 72,0 x 69,0 mm
compressieverh. 9,4:1
max. vermogen 44(60)/6200 kW(pk)/min-1
max. koppel 88/3800 Nm/min-1
brandstofsysteem singlepoint injectie
klepbediening ohc
turbo nee
katalysator geregeld
 

Na een tijdje rondgehangen te hebben op Marktplaats, kwam ik via een oom van mijn vriendin aan een Peugeot 205 1.1i Accent uit 1993. De vader van mijn vriendin is automonteur, en haar oom is autodealer, dus met zulke connecties vindt je nog wel eens wat.

De 205 die bij de dealer stond zag er wat verwaarloosd uit: slechte velgen, verkleurde bumpers e.d. Verder was de koppakking lek en lekte hij olie. Zo op het 1e gezicht een hopeloos geval, maar aangezien mijn 'schoonvader' dus automonteur was, zag hij het wel zitten om die 205 aan te pakken. Zo gezegd, zo gedaan. De dealer had de vorige eigenaar van de 205 zon %u20AC300 betaald als inruil, en voor deze prijs mocht ik hem ook weer meenemen. Mijn schoonvader had net vakantie, en wilde wel 2 dagen in zijn garage spenderen aan het opknappen van de peug, mits ik de materiaalkosten erbij zou betalen. Dat was geen enkel probleem.

De koppakking is vervangen, het lekken van olie is ook verholpen, de velgen zijn opnieuw gespoten, de banden zijn met banden-zwart behandeld, de bumpers en spiegels zijn zwart gemaakt, de kofferbak en hoedenplank zijn ook weer zwart, en zo zijn er nog wat dingetjes bijgesteld en afgewerkt, zodat het geheel er nu heel toonbaar uitziet. Aan materiaalkosten kwam er zon %u20AC155 bij (koppakking en allerlei onderdeeltjes/smeerseltjes). Dus voor minder dan %u20AC500 rij ik nu in een strakke antracietgrijze 205 :lol

Inmiddels ben ik een beetje rond aan het kijken naar onderdelen om hem verder op te leuken. Winterbanden zitten er inmiddels bij (ik rij regelmatig in duitsland), en verder staan halflederen GTi stoelen hoog op t verlanglijstje (de oude stoelen geven erg weinig steun) en ook een antracietkleurige voorspoiler met mistpitten zou er nog wel op mogen.

De fotos:

Zo stond ie bij de dealer!Typeplaatjes zwart gemaakt icon_wink.gif staat toch veeeel netter icon_wink.gif


Bij het drielandenpunt! Op Dunlop SP WinterSport winterbanden icon_wink.gif


In de werkplaats icon_wink.gif


Portiervakken gemonteerd en nieuwe matten gekocht!